Paul Van Den Bosch

Paul Van Den Bosch is een topsport- en een executive coach.

Als topsportcoach werkt(e) hij in zijn 30-jarige coachcarrière met heel wat topatleten die wereld- en Europese titels behaalden in verschillende sportdisciplines. 

Als executive coach richt hij zich op het verbeteren van leadership- en coachingskills zowel bij individu's als bij teams. Hierbij gaat hij uit van zijn individuele ervaring in de sport- en in de bedrijfswereld. Een belangrijke focus ligt op de principes die hij jarenlang met succes toepaste bij de begeleiding van zijn topatleten naar topprestaties. 

Paul Van Den Bosch is een veelgevraagd keynotespreker in de bedrijfswereld. In deze keynotes deelt hij zijn ervaring op het vlak van coachingkwaliteiten die tot excellent leadership leiden, en behandelt hij onderwerpen als coachend leiderschap, veerkrachtige communicatie, stress als positieve motivator, de impact van een gezonde levensstijl op ons fysiek en mentaal welbevinden en hoe een grote verbondenheid tussen mensen nodig is om tot topresultaten te komen. Tijdens zijn speeches staan inspirerende storytelling en het putten uit eigen ervaring centraal.

Hij  schreef heel wat boeken, waarvan een aantal vertaald werden naar het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees. In totaal werden wereldwijd meer dan 350.000 ex. van zijn boeken verkocht. 

Zijn boek 'Coach voor het leven' stond wekenlang in de top-10 van best verkochte non-fictieboeken. In  ‘Act like a Coach’ legt hij, samen met co-auteur Ronnie Leten, ex-CEO van Atlas Copco,  in 40 ‘tips and tricks’ de link van de learnings uit de sportcoaching naar de bedrijfswereld. In september 2019 verscheen 'Egopreneur'. Hierin gaat Paul dieper in op het belang van tijd te maken voor jezelf, en vooral ook van zorg te dragen voor jezelf. Iedereen zou een egopreneur van zichzelf moeten zijn, een 'egopreneur'. Het is pas als je zelf goed functioneert dat je voor anderen kunt zorgen, en dat je productief kunt zijn in je professionele omgeving. In 'ConneXion' , dat verscheen in september 2020, duidt hij samen met co-auteur en bedrijfsleider Jan  De Schepper op het enorme belang van goede menselijke connecties om resultaten te behalen, en ontrafelt hij de 7 paradoxen waarmee iedere moderne bedrijfsleider wordt geconfronteerd.  Zijn laatste boek 'De ideale dag' verscheen in augustus 2022. Hij schreef dit boek samen met zijn dochter Carolien, master in de Communicatiewetenschappen, executive coach en veel gevraagd keynotespreker bij (internationale) organisaties. Vanuit Better Minds at Work staat zijn organisaties bij om de veerkracht van hun medewerkers te versterken. 'De ideale dag' werd in slechts enkele maanden een absolute besteller, en werd ook meteen vertaald naar het Engels.

Paul is Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (KULeuven), en in 2009 richtte hij met Bob Verbeeck van het sportmarketingbureau GOLAZO Sports het succesvolle  Energy Lab op.

Paul in het kort

  • Master in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (KULeuven)
  • 30-jarige carrière als topsportcoach en executive coach
  • Mede-oprichter Energy Lab
  • Auteur van o.a.  "Act Like a Coach", "Iedereen Coach", "Coach voor het leven", "Egopreneur", "ConneXion" en "De ideale dag".
Bedrijfsspeech aanvragen

Boeken

Act like a coach

Former CEO of Atlas Copco Ronnie Leten and sports coach Paul Van Den Bosch understand that there is a huge similarity between coaching skills in sport and in business. Which is not that strange, because the pressure in the business world and in our society in general are continually increasing.

(Verzending enkel mogelijk naar Belgisch adres)

Bekijk boek

Coach voor het leven

Coach voor het leven is het ‘coachtestament’ van een pionier, een opvoeder, een mentor, een man met een mening. Paul Van Den Bosch wisselt zijn uitgesproken visie op coaching af met anekdotes en introspectie.

(Verzending enkel mogelijk naar Belgisch adres)

 

Bekijk boek

Iedereen coach

Naast zijn drukke activiteit als topsportcoach is Paul Van Den Bosch ook actief als coach en adviseur in het bedrijfsleven. Zijn ervaring in de sport blijkt van grote waarde voor iedereen die mensen wil begeleiden en motiveren, op welk niveau dan ook.

(Verzending enkel mogelijk naar Belgisch adres)

Bekijk boek

EGOPRENEUR

'Alles begint met zorgen voor jezelf. Niemand die dat beter beseft en beschrijft dan Paul Van Den Bosch. Egopreneur is een must-read, niet alleen voor talkshowhosts met een hectisch bestaan.' (Bart Schols, presentator VRT-talkshow De Afspraak)

(Verzending enkel mogelijk naar Belgisch adres)

Bekijk boek

EGOPRENEUR (Eng)

Top athletes do everything they can to peak at the right moment. They give 100% of themselves to get in perfect shape. But at work and in your day-to-day life it's not that simple. If you reach for 100% in everything you do, you'll wear yourself out. If you don't learn how to take good care of yourself, you'll eventually and inevitably crash and burn.

(Verzending gratis en enkel mogelijk naar een Belgisch adres)

 

 

Bekijk boek

ConneXion

Sterke managers weten om te gaan met de nieuwste vorm van disruptie in onze technologische samenleving: die van het leiderschap. Ze behalen resultaten in de meest complexe omstandigheden, kunnen vereenvoudigen é verandering brengen. Hiervoor connecteren ze met hun mensen op het allerhoogste niveau.

Zo benutten ze de combinatie van human en digital maximaal.

(Verzending enkel mogelijk naar Belgisch adres)

Bekijk boek

De ideale dag

 

Vind met De ideale dag je weg in de stroom aan adviezen om aan jouw ideale levensstijl te komen. 

(Verzending gratis en enkel mogelijk naar een Belgisch adres)

Bekijk boek

The ideal day

With The Ideal Day, find your way through the flood of advice to get to your ideal lifestyle. 

(Free shipping and only possible to a Belgian address)

Bekijk boek