Referenties

Ik kan je alleen maar heel lovende feedback geven vanwege mijn collega’s en hele entourage !!! Het was heel goed en heel nuttig.

Davy Allentyns, Van Dessel Insurance Brokers

Dag Paul, we hoorden zeer veel positieve reacties.

Lies Dedier, Paardensport Vlaanderen vzw

Zoals reeds doorgegeven gisteren waren de eerste reacties zeer positief. Voor vele mensen was het een refresh of wake-up call. De presentatie werd op een aangename met persoonlijke elementen gegeven. Naar het einde toe moest alles mss net iets te snel gaan en was er mss te weinig tijd, maar in ieder geval werd er tijdens de lunch verder over gepraat. Iedereen werd dus zeker en vast getriggered. Nogmaals hartelijk bedankt.

Julie De Smet, BIOGEN

Enkel positieve reacties langs onze kant, fijne presentatie waarvoor nogmaals dank! Het boek zorgt voor fijn aandenken – helemaal top.

Annelies Mondelaers, Orange Cyberdefence Belgium nv

Gisteren bij Paardensport Vlaanderen mogen genieten van onze officialavond met als gastspreker Paul Van Den Bosch. Inspirerend en bevestigend.
Verhelderend weer om te horen dat wanneer men over trainer/Coach/mentor spreekt men altijd wel uitkomt dat de mens/medewerker/sporter hét belangrijkste element is in heel het verhaal. Men alleen maar kan successen hebben als men naar de mens kijkt als nummer één.
Ook het boekje van Paul, met als titel "Iedereen Coach" heb ik al bijna verslonden.

Pascale De Langhe, toehoordster presentatie Paardensport Vlaanderen

Dag Paul

Graag wil ik nog even terug komen op uw schitterende uiteenzetting van gisterenavond. We vragen de deelnemers ook steeds om de spreker en hun eigen ervaringsuitwisseling te evalueren. Je scoort maar liefst 88% en ook de reacties achteraf waren super positief. Ik zie dat we ondertussen ook al de PDF ontvangen hebben om te bezorgen aan de deelnemers (werd reeds bezorgd). Heel erg bedankt.

Elke Buelens, VKW Limburg

Dikke merci voor je bijdrage gisteren! Iedereen was enthousiast en was zéér blij met je boek. Het is een thema dat leeft bij iedereen van ons.

Kristel Serroyen Country Manager , Wilkhahn

Feedback over Leadership Days samen met Carolien Van Den Bosch

Eerste twee sessies:

 • Concrete zaken waar onmiddellijk mee aan de slag kan worden gegaan – BSI, belang van connectie.
 • Meta niveau – daardoor generiek toepasbaar. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mens op het werk, thuis, … het gaat over de mens op zich en dat is in feite het uitgangspunt dat het moet zijn.
 • Een opleiding anders dan andere opleidingen, die blijft hangen doordat het op een hoger niveau wordt getrokken.
 • Zeer realistisch en toepasbaar met duidelijke link naar de realiteit.
 • Niet theoretisch, heel toegankelijk
 • Voorbeelden van atleten waren voor de één zeer toepasbaar en relevant (maw. sommigen konden de doorslag naar onze omgeving goed maken) terwijl anderen net aangaven dat onze ‘operatoren’ niet te vergelijken zijn met atleten. Zij hadden het dan weer moeilijk om de vertaalslag te maken naar onze omgeving.

Derde sessie (Carolien)

 • Zeer boeiend, zeer goed en zeer interactief.
 • Heel gevarieerd tussen theorie en voorbeelden.
 • Zeer bruikbare tips
 • Weerom een hoger/meta niveau dat de zaken op het level tilt waar alles mee start.
 • Dankbaar dat Sapim hierin wilde investeren gezien dit verder gaat dan werk.
 • Spijtig dat dit enkel aan managers wordt gegeven. Iedereen in Sapim zou deze sessie moeten kunnen volgen.
 • Enige randopmerking hier : er leefde het idee dat het meer een stress management sessie zou zijn (door de wijze waarop ik het gecommuniceerd had). Mn de verwachting was er dat het vooral over werk gerelateerde stress zou gaan. Dit deed geen enkele afbreuk aan sterkte van de sessie die inhoudelijk breder was dan verwacht. Sessie was unaniem een topper.
Katrien Kempenaers, HR Director Sapim

Positive Feedback on the Speaker:

 • Attendees found the speaker's talk inspiring and energizing.
 • They appreciated the speaker's ability to relate sports coaching to the business context.
 • The speaker was praised for his clear and structured presentation.
 • Attendees noted the speaker's openness, authenticity, and willingness to share personal insights.

Application of Coaching to Business:

 • Some attendees suggested a stronger focus on applying coaching learnings to a business/company context.
 • Attendees saw a valuable link between sports coaching and daily work life.
 • The talk triggered self-reflection and provided practical coaching techniques.
 • There was interest in applying coaching concepts to the business environment.

Specific Topics Discussed:

 • Specific coaching techniques and tips were appreciated.
 • Attendees found value in the speaker's emphasis on self-care before caring for others.
 • The comparison between sports coaching and business was well-received.
 • The speaker's use of concrete examples and data was noted.
 • Active listening, feedback, and the importance of strengths were highlighted.
 • Attendees appreciated learning about coaching models like the IBS and AIDE models.

Impact and Relevance:

 • Many attendees found the talk relevant and applicable to their professional and personal lives.
 • The talk was seen as particularly relevant during times of transformation.
 • Attendees expressed the desire to explore the science behind coaching methods further.

Personal Touch and Engagement:

 • The speaker's personal and authentic approach resonated with attendees.
 • Attendees appreciated the speaker's responsiveness to emotional moments and engagement with the audience.

Gratitude and Positive Impressions:

 • Attendees expressed gratitude for the opportunity to hear the speaker.
 • The talk left a positive impression and inspired attendees.

There was a desire for more time, practical examples, and further discussion

Geert Butstraen, Head of marketing, Roche NV

We hebben deze week een feedback survey uitgestuurd, we zullen de geconsolideerde feedback naar je sturen. De spontane reacties waren alvast laaiend enthousiast ! De sessie heeft een diepe indruk nagelaten en is momenteel een intens gespreksonderwerp. De content is zeer relevant en toepasbaar, de bescheiden en authentieke presentatiestijl tilt de content naar een inspirerend niveau. Hartelijk dank ! De sessie was een geweldige meerwaarde voor ons company event !

Geert Butstraen, Head of Marketing and Digital Enablement, Roche NV

Ik kan alvast meegeven dat de reacties zéér positief waren en dat het erg waardevol was om stil te staan bij al deze belangrijke onderwerpen.Alle collega’s zijn zeer gemotiveerd om deze tips in de praktijk om te zetten, zowel op het werk als thuis

Alexandra Debandt, Gimber

We willen je nog eens bedanken voor je lezing van vorige week, we hebben er ongelooflijk veel positieve feedback over gekregen. Samen met enkele collega's proberen we alvast  actiever te zijn tijdens de werkdag!

Natalie Ceulemans, Living-Stone

De synergie tussen Paul en Carolien is geweldig. Dit is voor mij de derde sessie met Paul, en waar een deel werd herhaald, wat zeer positief is, waren er wederom andere inzichten en discussies over andere zaken. Samenvattend een geweldige dag gebracht met een enorm enthousiasme voor niet allen coaches maar ook mensen in het algemeen.

Bart Soetebier, CEO WWS

Het was een zeer geslaagde avond. Allemaal zeer fijne commentaren gekregen en ook een aantal mensen die vroegen om de presentatie door te sturen. Ik heb ze alvast allemaal verwezen naar de betere boekhandel om het boek aan te schaffen.

Bruno Van Gysel, Partnerships, Hospitality & Network@OHL

Beste, ik volgde je lezing op het netwerk event van OHL. Ik vond het een zeer interessante lezing. Ondertussen heb ik het boek ook gelezen en het gaf me weer nieuwe handvaten om in het onderwijs studenten te coachen. Alvast bedankt hiervoor.

Liesbet Diestelmans, Ondernemer bij Pro4Praws

Dag Paul, vooreerst wil ik je nogmaals feliciteren en danken voor de zeer interessante en innemende uiteenzetting van gisteren. De feedback achteraf was alleszins unaniem zeer positief. We zullen alvast initiatieven nemen om het verder te doen leven.

Tom Van den Heuvel, Oprichter OXYGEN

De deelnemers evalueerden uw presentatie op het UNIZO Topseminar zeer positief! U zit in de top3 met 91% tevreden tot zeer tevreden deelnemers. Geen enkele ontevreden deelnemer.

Marnix Demasure, UNIZO

Paul, we kregen na ons UNIZO Topseminar zeer positieve reacties op uw presentatie! We zenden eerstdaags een evaluatie uit naar de deelnemers.

Marnix Demasure, Directeur UNIZO Spin-offs

Paul, alle deelnemers die de enquête invulden vonden jouw tussenkomst ‘uitstekend’. Ik plak er het screenshot bij om je te tonen dat er inderdaad alléén maar donkergroen staat. In de vrije opmerkingen zie ik voor/over jou het volgende: “De keynote van Paul VDB was inspirerend en met een aantal punten kan je direct mee aan de slag. Ook fijn om het boek te krijgen.”

Ik merk net dat ik nog één opmerking van een deelnemer vergeten meegeven ben. Ik voeg het nog toe, al was het maar om de start van jouw weekend nog beter te maken: “Inhoudelijk was het zeker toereikend, de opening met Dhr. Van Den Bosch was bijzonder sterk. Getalenteerd en gepassioneerd spreker, topklasse!”

Timothy Vermeer, Hoofdredacteur Zorgmagazine.be

Dag Paul, bedankt voor je mail en jouw bijdrage aan onze medewerkersdagen. We hebben er met zijn allen van genoten. We hebben enkel positieve feedback mogen ontvangen over je sessies! Ik denk dat het de juiste aanpassingen bevatte om voor iedereen herkenbaar en inspirerend te zijn.

 

 

Nele Franssen, Learning & Development Manager Carrglass

Dag Paul, nogmaals hartelijk bedankt voor je ongelofelijk interessante keynote! We hebben veel positieve reacties gekregen.

Eef Housen, Project beheerders starters UNIZO

Bedankt voor je inspirerende keynote donderdag.
Hij werd zeker gesmaakt: in de evaluaties lazen we veel lof over je bijdrage: prima spreker, boeiende keynote, stof om over na te denken, goede lezing van een trainer/mentor. Dit in combinatie met heel wat mooie woorden over de volledige setting maakt dat we een NPS-score van 76 noteren, (als je weet dat 40 een hele goede score is) waar ons team zeker vleugels van krijgt.

Natalie Van Osselaer, Commuynity-bouwer ETION

Dank je wel Paul, ik heb hele fijne reacties mogen ontvangen op je presentatie. ‘Klapper van een presentatie’ en ‘Geweldig dat we Paul konden strikken'. Het is uiteraard altijd nog fijner om een externe spreker live te mogen verwelkomen, maar dat vonden we op dit moment in de covidcyclus nog niet opportuun – laat zeker even weten als je presentatie rond ConneXion in het Engels op punt staat voor een eventuele toekomstige sessie. Ik vind de inzichten van dat boek echt super.

 

Ilse Himpe, Country Lead SAS Belux - Sales Director Public Sector

Je presentatie lag volledig binnen de lijn van de/mijn verwachtingen en ik heb enkel positief sentiment opgepikt vanuit de teams. Ik denk dat een aantal zaken erg herkenbaar zijn voor organisaties zoals de onze. Je bent natuurlijk een «getrainde atleet» op het podium en ik denk dat het wel leuk was dat je je presentatie geactualiseerd had met een aantal recente voorbeelden van o.a. de olympische spelen. Ik vond de vergelijking Noor Vidts/Mieke Gorrisen/Nafu Thiam heel sprekend. Blijft bij. Daarnaast vond ik het persoonlijk heel fijn dat je voorafgaand de moeite hebt genomen om te peilen naar de verwachtingen (klinkt basic, maar key note speakers die met een standaard pakket komen vinden dat zeker niet steeds de moeite)

 

Kenneth Bornauw, M&O Lead Microsoft

Ik heb positieve reacties gekregen in verband met inhoud en presentatie van 'Act like a coach'. Online zouden we inderdaad beter naar maximaal een uur moeten gaan omwille van schermvermoeidheid bij sommigen. Maar verder was het superinteressant !

Ivo Roelandt, Siemens Heathineers

Na het zenden van de reminder heb ik feedback ontvangen van Hewlett Packard Enterpirse! Hieronder hun reactie:

“Wij waren zeer tevreden over de presentatie van Paul, was ‘spot on’, duidelijk, ‘just perfect’! Hij heeft ook zeer positieve feedback gekregen van onze employees! Zoals afgesproken met Paul hebben we de recording video tem 21 juni beschikbaar gehouden.”

Heel fijn om te lezen! Nogmaals dank!

Nele Coucke, Sportspreker.be

Nogmaals bedankt voor de geweldige samenwerking dinsdag 8/06! Enkel complimenten ontvangen over jouw prestatie.

Natascha Van den Breen, Growth Marketing Beobank

Ons initiatief met keynotes over boeken is goed afgetrapt. Ik vond het net als act like a coach – boek en keynote – alweer prachtig krachtig! Bedankt voor de fijne samenwerking en mogelijks tot bij een volgende gelegenheid !

Tom Pecceu, L&D Manager ETEX

Heel erg bedankt voor je boeiende presentatie gisteren! Ze voldeed zeker aan de verwachtingen, en je hebt enkele punten aangeraakt die gespreksstof gaan opleveren, zoals feedback tijdens een éénmalige jaarlijkse evaluatie, of zoals het stressmodel en het focussen op sterktes van onze mensen. Dus dank je wel daarvoor. Ik heb heel wat notities genomen, en ik ga proberen de 8 kwaliteiten levendig te houden binnen het team.

Gisteren heb ik al heel wat positieve reacties gekregen van de collega’s, eerder informeel. Als ik feedback binnen krijg, stuur ik deze zeker door.

Elien Termote, HR Development Officer Abylsen

Feedback na een dag coaching van het managementteam:

Het werd op een zeer positieve en energieke wijze gebracht in een combinatie met wetenschap en deze in de praktijk toegepast. We zullen hier zeker mee aan de slag gaan. Een vervolgsessie is mijns inziens nodig om de evolutie binnen ons bedrijf te evalueren. Ik heb een prachtige dag gehad.

Bart Soetebier, General Manager World Wide Sires B-NL

Zoals je kan lezen voldeed het zeker aan onze verwachtingen. Aanvullend kan ik meegeven dat ik vandaag ben opgebeld door twee collega’s (NL en FR talig) die gisteren ook deelnamen. Allebei met positieve feedback gelijkaardig aan feedback die je hieronder terug kan vinden:

De sessie zojuist is zeer goed verlopen met goede interacties. En zoals altijd bij interessante lezingen vliegt de tijd. Persoonlijk vonden Gert en ikzelf het een waardevolle webinar met zeer concrete take aways gelinkt aan verhalen die bijblijven. De 8 sleutelelementen werden goed gebracht aan de hand van inspirerende voorbeelden. Was aangenaam dit op deze manier te kunnen volgen ipv enkel een theoretisch kader aangereikt te krijgen.

Annelies Vercauteren, Account & Sales Mananger Dermatology Johnson & Johnson Belgium

Dag Paul, wij vonden het een hele fijne samenwerking en hebben bijna alleen maar goede feedback gekregen.In onze enquête achteraf kwam jij er als de favoriet uit

Alissa Bastiaen, Communicatie en Marketing Zorgmagazine.be

Dag Paul, ik heb de feedback van ACA IT Solutions binnen. Ze zijn zeer tevreden, waarvoor dank!

 • Cijfer overall performance: 9
 • Cijfer inhoud presentatie: 10
 • Tips: Het was niet alleen top van content, maar ook nog eens een stuk hier en daar gepersonaliseerd alsook interactief. Had niet meer kunnen verlangen, zeer tevreden!
Nele Coucke, Sportspreker

Dag Paul, we hebben een fantastisch evenement achter de rug. En onze deelnemers waren heel enthousiast over je input.Uiteindelijk hebben er 159 deelnemers ingelogd voor je sessie. Een succes! Ook achteraf hebben we nog veel complimenten mogen ontvangen.Onze mensen zijn geïnspireerd om aan de slag te gaan met talent. Enkele sfeerbeelden in bijlage toegevoegd. Alvast bedankt voor de inspiratie en zin voor coaching! Voor ons meer dan geslaagd!

Sofie Faes , CD&V Teamcoördinator Lokaal

Dag Paul, Katrien De Nolf vraagt mij jou nog eens van harte te bedanken voor de inspirerende sessie van gisteren. De tevredenheid bij de deelnemers was even groot als unaniem.

Pascal Kerkhove, Directeur krantenredactie Roularta

Ik weet dat je ook van ‘negatieve’ feedback’ houdt om er uit te leren. Ik kan echter oprecht enkel zeggen dat er enkel positieve feedback was over jouw deel…

Valérie Rigaumont, Expert Community. Bank Van Breda

Paul Van Den Bosch is één van de meest inspirerende sprekers in het vak. Hij weet het publiek te boeien, van begin tot eind! – Nele Coucke, SportSpreker.

 

Nele Coucke, Sportspreker.be

Hieronder bezorg ik je feedback, komende uit de evaluaties. De deelnemers konden scores geven op 4, zoals je ziet werd jouw keynote zeer gesmaakt!

Kim Maesen, Katholiek Onderwijs regio Limburg

Paul, wij hebben zeer goede feedabck en evaluaties ontvangen. Nogmaals dank!

Tamara Roels, Regiocoördinator ETION Oost- en West-Vlaanderen

Dag Paul, nog eens bedankt voor je inspirerende en motiverende talk gisteren. Mensen waren heel positief.

Ilse Robberechts, Communications & Office Manager BlueHealth Innovation Center

Je presentatie is unaniem positief ontvangen en bij velen ook binnengekomen. Verschillende mensen zijn aan de slag gegaan met een eigen werkpunt. De aanzet is gegeven.Ook feit dat je nog even blijf nakeuvelen om tips & tricks te delen werd enorm geapprecieerd.

Karin Versmissen , HR Director VanRoey.be

Dag Paul, we hebben zeer positieve reacties gehad. Men vond het inspirerend en stimulerend. Nogmaals bedankt !

Patrick Windels, Managing Director Ahrend

Je presentatie is zeer goed onthaald door de aanwezigen. Ik heb alleen maar positieve feedback gekregen.

Geert Stienen, CEO Agidens

We vonden je presentatie heel sterk en nuttig omwille van de helderheid, het feit dat het wetenschappelijk onderbouwd is en de toepasbaarheid. 
Het is echt blijven nazinderen en we hebben er nog veel over nagekaart. Heel veel dank om naar ons gereisd te zijn en het delen. 

Julie Piessevaux, Group Medical Leader Roche NV

Nogmaals bedankt voor de boeiende sessie van donderdag. Wij hebben alleen maar positieve reacties ontvangen!

Robin Devroe, Postdoc Community Universiteit Gent

De eerste reacties waren alvast zeer positief (ook van mijnentwege trouwens). Traditioneel doen we na zo’n dag een online bevraging bij de deelnemers waarbij de dag geëvalueerd wordt. We zullen niet nalaten u ook deze feedback te bezorgen.

Bart Jacobs, Manager Financiën & Aankoop at VRT

Dag Paul, Het was een meer dan geslaagd event – als bewijs hieronder de commentaren die we in de evaluatie vonden.

 • Excellent talk and organization
 • Paul is a super-speaker!! It's always interesting to listen to him!!!
 • Speaker was PERFECT, the needed humor and interaction with the audience and the right content.
 • I have seen Paul before and was very happy then, but This time I was very disappointed on the content. Nothing he mentioned was new, all were a gathering of old thoughts common knowledge (cellphone before sleeping, coffee, nights rest, and seriously checking the Weather? No, I hate to say this, but it was disappointing... he should it also as a compliment as the bar was set very high with act like a coach.
 • Paul Van Den Bosch was opnieuw super als spreker en bracht zeer zinvolle en leerrijke content
 • Interesting topic and applicable to all. Smooth organization. Great location with parking space.
 • Paul is a super-speaker!! It's always interesting to listen to him!!!
 • it was a very interesting topic. Gave me some interesting insights.
 • It was a remarkable light presentation but very entertaining and learned something out of it
 • I was more interested in the first part of the book (more conceptual I think) than in the practical do's and don'ts. Still got some interesting tips
 • Paul Van Den Bosch vroeg hoe we de presentatie vonden. Hoe hij het gebracht heeft was duidelijk en voor mij alleszins een eye opener !
 • Voor sommigen waarschijnlijk een "eye opener", voor de meesten zeker een heropfrissing van wat men eigenlijk al wist maar vaak liever niet aan herinnerd wordt... Een onderwerp zeer goed gebracht door Paul Van Den Bosch... simpel gesteld: een top prestatie
 • great presentation from Paul van den Bosch. Really inspiring and relevant and brought with a lot of enthousiasm!
 • het zou leuk geweest zijn als boek ook op het event te koop was, eventueel met een korting
 • Top speaker. I’ll start walking 3 x 10 minutes every day.
 • Maar de presentatie , de ppt , vond ik maar matig. die surfers waren top , maar dan die witte slides met zwarte figuurtjes waarin hij het over supercompensatie had, waren iets of wat schraal voor het verhaal dat hij brengt. En afsluiten met "ik heb alles zeer grondig toegelicht, als er nog vragen zijn , zijn dat mensen die niet opgelet hebben" is niet echt op zijn plaats vond ik. Misschien was het ook van mijn kant een verkeerde perceptie, maar veel mensen zien in Paul V D Bosch toch wel iemand die een voorbeeldfunctie heeft en dan is dit , zeker met dit publiek er over vond ik.
 • Very interesting presentation from a knowledgeable speaker. I have learned some valuable tips to take better care of myself.
 • It was - again - a very interesting speaker and meaningful topic. Thanks ADM!
 • Super inspirerende sessie. Niet allemaal nieuw maar op een fijne manier bijkomend inzicht. Ga het boek zeker lezen. Bedankt!
 • Zeer geslaagde presentatie, proficiat, Paul! Echt een aanrader!
 • Great speaker. Very interesting stuff!
 • Great speaker, who knows his subject very well and who is authentic in sharing his thoughts ane experiences. Great respect.
Ingrid Hoffman, General Manager at ADM

Beste Paul, nogmaals bedankt voor alles. Heel goede feedback vanavond over jouw speech.

Judith Regent, Executive Assistant to the Executive Vice-President Enterprise Business Unit at Proximus

Allemaal positieve feedback ontvangen op uw lezing... meer dan geslaagd dus! Dikke merci, Paul.

Gert Truyens, Vlaams Gewestsecretaris at ACLVB Vlaamse Regionale

Nogmaals bedankt voor jouw aanwezigheid gisteren. So far heb ik maar positieve feedback gehoord op jouw keynote. Zeer inspirerend. Voor enkele zelfs een eye opener. Kortom, een succes.

Astrid Conem, Emplyer Branding & Employee Communic. AG Insurance

Paul, bedankt voor je presentatie vandaag. Het werd erg gesmaakt door de aanwezigen. Tot binnenkort, Hans.

Hans De Cuyper, CEO AG Insurance

Alleen maar positieve feedback gehoord!

Piet Vandendriessche, CEO Deloitte Belgium

Ik wil je graag zeer hartelijk danken voor je bijdrage gisteren op de themadag van KIES. Ik hoorde van de deelnemers alleen maar positieve feedback op jouw lezing!

Wim Van Nieuwenhuize, Katholiek Onderwijs Vlaanderen

Bedankt voor de keynote. Het was inspirerend, ik verneem van verschillende collega's dat ze er een aantal zaken hebben uitgepikt.

 

Valentine Gerard, HR Director House of Talents

Full house today for the #DeloitteInspires session with Paul Van Den Bosch, famous coach and founder of EnergyLab. Thanks for motivating all of us to focus on sleep, exercise and nutrition as drivers of a healthy lifestyle! I found renewed energy thanks to your presentation! #impactthatmatters #purpose Paul Van Den Bosch Deloitte Belgium

Hilde Van de Velde, Chief Purpose Officer at Deloitte

Lang geleden dat ik nog zo inspirerend ontbeten heb ?. Deze week mogen afsluiten met een fantastische presentatie van Paul Van Den Bosch “Hoe haal je het beste uit je mensen”. Hij paste het toe bij heel wat topsporters, oa Sven Nys, Eric Geboers, en nog vele anderen... Heel vroeg moeten opstaan, maar zeker de moeite waard.
 

Frank Saelens, Deelnemer ontbijtsessie Room 40

Eerst en vooral nogmaals dank voor de zeer boeiende / inspirerende sessie van afgelopen week. Ik heb zeer positieve reacties ontvangen. Er kwamen veel zaken aan bod die we allemaal wel weten , toch is het niet slecht om dit nog eens te herhalen en onder de aandacht te brengen. Ook leunt dit heel fel aan bij lezingen die we eerder hebben georganiseerd. We vinden dit positief dat bepaalde aspecten opnieuw aan bod komen en onder de aandacht worden gebracht. Daarnaast kwamen er ook zeker nieuwe elementen aan bod waar we het vandaag nog over hebben bv. de Eisenhower matrix, NOCEBO,…Je presentatie was zeer helder met voldoende en duidelijke voorbeelden.We hebben wel van een onderzoeker terug gekoppeld gekregen dat hij meer wetenschappelijke onderbouw had verwacht. Uiteraard op 1u tijd dienen we ook keuzes te maken waar we de focus willen leggen.

Steffie Cuypers, HR Assistant VITO

Beste Paul, de feedback heeft even op zich laten wachten wegens een technisch probleem. Bij deze echter alle ontvangen input: zeer tevreden klanten dus! Je kreeg een 9/10 van de groep!

 

Bart Depraetere, L&D Manager Belgium and the Netherlands Eli Lilly

Sommige zaken waren een bevestiging van mijn ervaringen en dat was goed om twijfels weg te nemen. Eigenlijk zou een coach de coach in de praktijk wel een hele ervaring zijn mocht dat kunnen.

Relevance between the theory and the example shared make it super powerful

Paul provided a lot of good example and also the perspective about the success that is not always as easy as people can think

* He is not only a physical coach, but also a mental one. I'm sure he got also some other great presentations

Very good presentation, would be good to have the presentation about teamwork as well

I really enjoyed the professional combination of theoretic elements combined every time with real live experiences. this makes it interesting but also usable in our daily live.

Inspirational man, really great to have shared this opportunity with us. Some tips & reflection i apply immediatly in daily work/ coaching day.

Good speaker, clear slides, good real life anecdotes to document the provided theory

 1. goed opgebouwd rond de 8 topics, maar voornamelijk mooi geillustreerd adhv feiten en ervaringen. ook uitnodigend om zelf te reflecteren

x

Cf first comment: First-timing coaching lecture & immediately got a 360° view on implementable and well-illustrated key take-aways... very useful and very motivating, not boring at any moment

focus is very much on individual performance. although my team is a team of individuals (1 person per brand), a working together attitude is very important to achieve higher quality and get satisfaction out of the work

We kregen goede tips met concrete voorbeelden. Het zou interessant geweest zijn om te weten of hij ook op afstand coacht en of hij daar goede tips voor had. Met andere woorden, hoe coach je virtueel.

Very inspiring - I heard things I had not heard before and that made me think and will certain change how I approach things.

Source of motivation but also parctical which is realy appreciated as there are points that are quick wins and easy to put in place to develop ourselves.

Deelnemers presentatie, Ely Lilly

Nogmaals dank voor uw schitterende bijdrage aan onze personeelsjaarvergadering. De reacties zijn unaniem positief. Eén dienst heeft ook de moeite gedaan om een reactie te posten op het forum op ons intranet: De collega's van de dienst participatie & preventie vonden het een heel fijne en boeiende bijeenkomst. Hopelijk houden wij onze goede voornemens vol! Complimenten aan de werkgroep! Dit is de teneur van de reacties die ik mondeling mocht ontvangen.

Cyriaque De Peuter, Stadsbestuur Herentals

Ik heb deze voormiddag uw lezing op onze personeelsjaarvergadering in Herentals bijgewoond. Ik wou toch even laten weten dat ik u echt fantastisch goed vond, wat een motiverend uiteenzetting: heel duidelijk, enorm inspirerend en met enige nadeel: veel te kort. Ik zou er uren naar kunnen luisteren, het liefst dan nog tijdens het lopen (op mijn Apple toestel ;-)).

Claudia Henzel, Stadsbestuur Herentals

Bedankt voor de zeer bevlogen en inspirerende uiteenzetting over coachend leiderschap, vanmiddag in Blankenberge (Katholiek Onderwijs Vlaanderen) ! Dit gaf mij energie en veel goesting om er volgende week meteen in te vliegen !

Natascha Vanhulsel, Opleidingscoördinator Heilig Graf Turnhout

Betse Paul, nog eens veel dank voor je lezing daarstraks. Iedereen was heel positief en vond het erg inspirerend. Ik vond het zelf heel leuk om jou bij ons te gast te hebben.

Brecht Decaestecker, Hoofd Digitaal VRT NWS

Many thanks for a really inspiring talk on Monday. The team got a lot from your lessons on coaching and I thought your last remark on “making leaders” was perfect. If you have any more feedback I would welcome it. Thanks again.

Regards,

Michael Fenlon, Head of Division Etex Exterior Divisions

Hi Paul, just wanted to share with you the feedbacks I have captured so far from your session. I believe it was very successful. Today I just received another feedback saying they really like your book 'Act like a Coach' as well. We are setting up the next steps, however I wanted to ask if perhaps you could send me a reply to the feedback that has been given. So I can use this as an example to the audience on how to capture feedback and respond to it so you can grow from the feedback.

 

Melanie Calle, HR Business Partner Eastpack & Kipling EMEA

Beste Paul, we hebben elkaar al een aantal keer ontmoet. Enerzijds voor de uitleg van de tool van Energy Lab en anderzijds bij een sessie van Hasco.
Wij gaan binnenkort aan de slag met de tool van Energy Lab binnen Hasco en ook Encon. Hasco is bezig met de laatste gesprekken hierover. 

Binnen Encon hebben we ook Business Units. Ik was heel erg onder de indruk van de sessies en ik zou graag willen vragen dat je voor onze BU-managers dezelfde presentatie kan geven. Kan je hiervoor een offerte maken? Alvast bedankt

Robin Bruninx, General Manager Encon

Ik heb niets dan lovende woorden gehoord over je presentatie en een dikke pluim voor mij van de collega's om jou als spreker uit te nodigen.

Sandra De Ville HR Business Partner , GLS Belgium Distribution Center

De presentatie werd heel goed onthaald, enkel positieve feedback !

Gerdy Dhondt North Europe Regional Channel Manager, Pulse Secure

‘’Paul zijn presentatie was zeer inspirerend en werd heel positief onthaald bij de deelnemers. Wij waren dan ook meer dan tevreden over zijn bijdrage aan onze communitynamiddag.‘’ 

Overall performance spreker: 9. Inhoud van de presentatie: 9. Tips: Misschien iets meer interactie met het publiek maar gezien de tijdspanne was dat hier niet mogelijk.

Eva Bes, Port of Antwerp

Bedankt voor de presentatie vorige week. Overall feedback was positief tot zeer positief… zeker food for thought: boodschap was duidelijk en blijft plakken. Lange ervaring maakt het zeer geloofwaardig. Voor buitenlandse jongens waren sporten/sporters wel minder herkenbaar dan voor “locals”.

Stef Van de Perre, Managing director at deSter

Hartelijk dank voor uw boeiende bijdrage aan onze Gewestvergadering van woensdag laatstleden. De reacties waren unaniem lovend.

 

Frank Delanotte, Gewestvergadering LIONS Kuurne

I sincerely enjoyed the session, his sense of humour, professional and personal examples of coaching, giving trust, feedbacks and building up a good relationship with our teams and managers. I started to read his book immediately! I think is a must have session at least twice per year. As you said we might hear it many times, but if we don’t apply we lose it. Looking forward to meet him again and have more deep diving in also other topics

Deelnemer speech Act like a Coach, Kipling

I liked the presentation style, balance between serious and humour. Strong personality, very experienced and well known person: makes it even more interesting. In my opinion, 1 hour is not enough to cover both theory and examples/stories for this kind of presenter. Personally I would keep the theory short - as it was - and I would like to hear more of the personal stories and cases, in more depth, to see what worked for him and what didn’t work. But not sure if it fits in the concept of light learning to have longer sessions.

Deelnemer speech Act like a Coach, Kipling

Ik heb enkel positieve klanken opgevangen over onze diensthoofdenavond en in het bijzonder over uw spreekbeurt .

Rene Daemen, Algemeen Directeur Heilig-Hartziekenhuis Mol

Paul, nogmaals bedankt voor de presentatie. De feedback was unaniem positief en resulteerde in een gemiddelde rating van 4.7 op 5. De link tussen  het coaching onderwerp en het thema van de meeting, de voorbeelden uit de praktijk en ge geëngageerde presentatiestijl waren een aantal positieve elementen die werden aangehaald. De lezing was absoluut één van de hoogtepunten van de 3-daagse workshop.

Wim van Veldhoven, Director Operations R&D Global Governmental Grant Office at The Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson

Ik heb enkel positieve zaken gehoord over jou: inspirerende spreker, interessant onderwerp, aangenaam om naar te luisteren, ...

Veerle Hendrikx, Corporate HR Tobania

Je presentatie vond ik echt TOP ! We hebben ons evaluatie formulier van de 2-daagse net verstuurd. Als er wat jou betreft extra feedback komt , dan kom ik bij je terug. De rumours rond je presentatie so far , zijn SUPER..

Eric Lauwers, CEO Arvesta

Beste Paul, je gaf eerder deze week een presentatie aan een aantal medewerkers van ons bedrijf. Jammer genoeg moest ik al na een uurtje weer vertrekken, maar ik heb van mijn collega's alleen maar positieve reacties gekregen. Bedankt dus voor de inspirerende sessie en ik hoop dat jouw ideeën hun plaats in de dagelijkse werking van ons bedrijf weten te vinden.Ik ga alvast je boek lezen en nog veel succes! 

Wouter Boits, CEO/Founder The Oval Office

Iedereen was zeer enthousiast over de uiteenzetting van Paul. Ik heb eigenlijk niets dan positieve reacties gekregen. Ik denk dat de uitgebreide tekensessie van Paul hier het beste bewijs van was ? Het was niet enkel boeiend om naar te luisteren, maar het was ook inhoudelijk hetgeen ons bedrijf nodig had!

Ronny Depoortere, General Manager Grundfos Bellux

Nogmaals dank voor de boeiende lezing gisteren. Heb enkel positieve feedback gekregen !

Olivier Trop, Strategic Director The Ovale Office

Nogmaals bedankt voor de boeiende inspiratiesessie van gisteren!

Stefan Baeten, CEO Hasco Invest

Nogmaals bedankt voor de interessante uiteenzetting gisterennamiddag. Ik heb van verschillende deelnemers heel positieve kritieken gehoord.

Ondertussen is de feedback binnen en jouw presentatie werd als zeer goed bestempeld. Je behaalt een totaalscore van 4,45 op 5 (en hiermee zit je waarschijnlijk dit jaar in de top 3 van sprekers & trainers, ook vanuit mijn ervaring van de voorbije twee jaren. In totaal hebben 17 van de 36 deelnemers de enquête ingevuld.

 

Peter Janssen , General manager SMA

Het is ons ondertussen toch nog gelukt om evaluaties op te vragen en dat wil ik je niet onthouden.

We hebben van 78 collega’s feedback mogen ontvangen. Jammer genoeg ben ik nog niet in detail kunnen gaan kijken maar dat staat zeker nog op mijn to do lijst aangezien ook wij uit deze feedback willen leren.

We hebben 3 vragen gesteld (zie foto hieronder). Als je je score bekijkt is deze schitterend. Dank je om onze collega’s zo te inspireren.

An Tobac, Skillsexpert KBC

Wij hebben een heel geslaagde dag gehad. De deelnemers waren tevreden en we hebben veel felicitaties gekregen.

Jouw lezing werd bijzonder gesmaakt. Ik heb enkel positieve reacties gehoord. Reacties waren: ”zo een interessant verhaal”, “zo goed” en “ik zou uren naar hem kunnen luisteren”. Het was ook duidelijk dat door jouw verhaal mensen mee waren in het verhaal van coaching en in het bijzonder veel mannelijke collega’s die daar anders wat sceptischer tegenover staan. Coaching vanuit de sportwereld binnenbrengen in de bedrijfswereld was dus een hele goede invalshoek voor veel van onze leidinggevenden. Eén collega kwam me vertellen dat een enkeling rond haar het dan wel weer iets lastiger vond om zelf de link te leggen naar coaching in de bedrijfswereld wat blijkbaar dan meteen weer tegengesproken door anderen, die juist wel makkelijk zelf de link konden leggen. Op het einde van de dag in een vragenrondje bleek ook dat het zorg dragen voor de medewerkers en de lat op het juiste niveau leggen is blijven hangen. 

Kortom op een heel herkenbare en toegankelijke manier heb je coaching en het belang ervan nog meer kunnen binnenbrengen in de VLM en een groep leidinggevenden kunnen bereiken die we eerder nog niet zo goed mee hadden, waarvoor nogmaals hartelijk dank.

Kim Croes, Vlaamse Landmaatschappij

Ik bezorg je hierbij graag de feedback die ik via mail mocht ontvangen van collega's:

'Voor mij een geslaagde uiteenzetting, zeer onderhoudend, goede storytelling, verveelde geen minuut. Bruikbare conclusies, al blijft er een gap tussen de sport-en de bedrijfswereld.'

'Zeer vlotte spreker met leuke kwinkslag af en toe (niet te vlug of te traag). Slides: mooie beelden, goede opbouw. De illustratie met voorbeelden en beelden was herkenbaar, pakkend en doorleefd gebracht. De alignering met de bedrijfswereld mocht iets meer uitgesproken zijn.'

'Overall... zeer goed om coaching op de kaart te zetten, collega's goesting te doen krijgen en nuttige tips. Ik begrijp dat hij in het begin eerst een aantal modellen in de kijker wil zetten waar hij dan verder op kan bouwen, maar het zou mij geholpen hebben als hij dit ook expliciet gezegd had. Dan zou ik minder het gevoel gehad hebben dat het traag op gang kwam.'

'Kwam traag op dreef, maar dan heel inspirerend. Ondanks de persoonlijke verhalen en storytelling aanpak, toch een heel duidelijke structuur. I like :-). Ik vond het een echte aanrader.'

Zelf geef ik nog graag mee dat de workshop na je keynote waar een kleine groep collega's de kans kregen om je vragen te stellen en onderling hierover in discussie te gaan als zeer sterk ervaren werd.

An Tobac, Skillsexpert New KBC

'We hebben alleen maar positieve reacties gekregen met zelfs de suggestie dat jouw verhaal gerust eens aan onze leidinggevenden verteld mag worden.'

Christel Michiels, Corporate and Brand Communication Manager Fidea

Ik geef hierbij graag enkele reacties die we na ons event hebben ontvangen:

'Gisteravond was een zeer geslaagde avond: de cliënten waren enthousiast, ikzelf heb heel veel bevestigd gezien, o.a. de kracht van positief omgaan met situaties en luister naar het weerbericht de avond vooraf :-). Kortom, dergelijke spreker mogen jullie nog uitnodigen.'

'De aanwezigen waren alleszins enthousiast over het thema en de gastspreker.'

'Feedback was inderdaad positief! Goede spreker en tevreden klanten/prospecten...'

'Een mooi voorbeeld van hoe Belfius partner wil zijn van haar ondernemers: door ook niet bancaire thema's te brengen via interessant sprekers.'

Ik denk dus dat we kunnen concluderen dat we deze avond als een succes kunnen beschouwen.

Ilse Bequé, Belfius

We hebben laaiende feedback gekregen op je talk op ons hoofdpodium. Het woord topspreker werd niet geschuwd. Veel mensen gaven aan dat dit de meest inspirerende talk was van dit sportfestival.

Sébastien Boi, Willsports

Ik wil je graag persoonlijk bedanken voor de twee interessante presentaties die bij beide groepen in goede aarde zijn gevallen. Alhoewel het publiek erg verschillend was - de eerste avond erg internationaal, de tweede groep meer 'kenners' - hebben we zeer positieve feedback gehad. Ook het boek werd erg gesmaakt en zoals veel gehoord werd: alles wat de spreker vertelde was logisch en voor de hand liggend, maar hij voegde er een extra dimensie aan toe door zijn persoonlijke ervaring op hoog niveau, zijn verhalen en voorbeelden. Wat ook belangrijk was, was dat onze tien Zwitserse partners opgezet waren met de reacties, vooral van een aantal gasten die speciaal gekomen waren om de keynote speaker te horen, en die ze dus uitzonderlijk konden ontmoeten. En als mijn gasten én partners happy zijn, dan is dat een zeer geslaagde opdracht voor mijn kantoor! Nogmaals dank voor je positieve bijdrage en je hulp om van deze twee avonden een succes te maken. 

Myriam Winnepenninckx, manager Belux, Switzerland Convention & Incentive Bureau

Nogmaals dank voor uw zeer gewaardeerde lezing gisteren in Beernem. Ik heb enkel lovende feedback gekregen tijdens de receptie. Alle aanwezigen waren zeer tevreden en vonden het zeer leerrijk en zeker toepasbaar in hun eigen kantooromgeving.

Dirk Droesbeke, KBC regio West-Vlaanderen

Wij kijken terug op een geslaagde en inspirerende namiddag, mede dankzij jouw keynote! Deze werd erg geapprecieerd, quasi unaniem vond men het uitstekend gebracht, duidelijk, bruikbaar en herkenbaar, boeiend. Directe feedback en vertrouwensrelatie zijn de 2 zaken die meest onthouden werden. Velen vonden dat het gerust nog een half uurtje langer had mogen duren.

Tom Pecceu, Learning & Development Manager Eternit

'De reacties waren unaniem positief. We hebben gescoord met dit event en dat was de bedoeling.'

Jan Vandenberghe, Liftin

Ondertussen hebben wij ook onze feedback binnengekregen en de sessie is in het algemeen zeer enthousiast onthaald. Het was dus een schot in de roos! We vragen telkens de key learnings die mensen zijn bijgebleven en daar zitten echt een paar van jouw belangrijkste boodschappen bij dus ik was heel blij om dat te lezen.

 

Annelies Van De Slijke, Telenet

Nog eens bedankt aan Sven en Paul voor de leuke presentaties. De reacties waren unaniem positief!

Peter Kips, TOTAL

We hebben heel wat positieve reacties ontvangen van onze medewerkers over je presentatie, en zeker ook over de boodschap die zeer toepasselijk is op onze huidige competitieve situatie. De workshops de tweede dag sloten ook nauw aan op je verhaal.

Jan Ingels, Tiense Suikerraffinaderijen NV

Wij krijgen zoveel mooie reacties op jouw keynote/ Zelf lees ik met veel aandacht jouw boek. Ik denk dat je heel wat fans hebt hier in West-Vlaanderen :-).

Isabelle Callens, VOKA West-Vlaanderen

Ik was gisteren aanwezig op het tuinfeest van VOKA West-Vlaanderen. Als voorzitter van de Professional Speakers Belgium zie ik enorm veel sprekers en wil ik u feliciteren met de boeiende uiteenzetting. Bijna elk punt wordt verrijkt met een persoonlijk verhaal, hetgeen het enorm geloofwaardig maakt en boeiend om te luisteren. En dit aangevuld met frisse slides...

Steven Vandenabeele, Rion

Dank voor uw komst afgelopen donderdag. De reacties van de aanwezigen waren heel positief en ikzelf heb ook zeer geboeid geluisterd. We zijn dan ook heel tevreden. 

Lowie Schaubroeck, LebonITservices

Nogmaals bedankt voor je sterke en motiverende uiteenzetting. Je had het publiek mee vanaf tel 1. Tot dusver hoorde ik enkel positieve reacties.

Jan Decock, Vlofin

We kregen gisterenavond en ook vandaag nog heel wat positieve reacties van onze klanten. Persoonlijk vond ik je heel sterk: relevante content, begeesterd spreker, interactief met het publiek en van start tot einde boeiend. Enkele mensen zijn me achteraf komen vragen hoe ze eventueel met jou in contact kunnen komen om dit ook in hun organisatie te gebruiken.

Jan Hermans, ANIXTER

Bedankt voor de zeer inspirerende sessie gisteravond bij Sanofi. Iedereen was zeer tevreden

Kim Van den Broeck, HR Business Partner at GENZYME

Bij Sanofi willen we naast zorgen voor onze patiënten ook zorgen voor onze eigen medewerkers. Onze People Managers van de productie site in Geel konden gisteren genieten van de inspirerende keynote “Act like a coach” van Paul Van Den Bosch. Zeker een aanrader!

David Houben, SANOFI

Super enthousiaste medewerkers vandaag, allemaal betrokken bij het bedrijf. Jouw verhaal heeft indruk gemaakt.

Frederik Heylen, Henco

Nogmaals dank voor de boeiende uiteenzetting. De aanwezigen vonden het allemaal top.

Koen De Peuter, De Peuter N.V.

Het was een fantastische avond, waarvoor nogmaals dank! Niks dan lovende woorden van de aanwezigen.

Melinda Vengermeersch, International Club of Flanders

De feedback was goed. Ik heb diverse toffe reacties gekregen op jouw talk. Zeer duidelijk, zeer echt, geen zware theorieen, maar situaties die zeer herkenbaar zijn, en ook de ‘8 punten’ zijn goed aangekomen.

Marijke Lein, VIB

Voorbije vrijdag was een unieke ervaring voor onze klanten. De personen die ik achteraf gesproken heb, waren zeer enthousiast. Ook zaterdag sprak ik nog enkele aanwezigen en de echtgenote van een klant gaf mee, dat haar man de hele avond over niets anders gepraat had dan over coaching en ontwikkelen. Dat is een compliment dat kan tellen.

Sven Busschots, Forfarmers Belgium

Paul Van Den Bosch weet op een rustige, positief-dominante manier zijn boodschap te brengen. Hij schopt tegen een paar schenen, schudt de mensen wakker, maar met de nodige humor. Zijn storytelling spreekt echt wel aan. En de mensen merken onmiddellijk ‘oei, oei, het gaat hier over mij'.

Frank de Pauw, Inventi

Het was enorm inspirerend en vooral voor mij  de bevestiging dat ik goed bezig ben… want mensen motiveren rond mij is een heuse missie geworden.

Erik Wood, Eventonline

Nogmaals dank voor je aanwezigeid en voordracht tijdens ons event.

De mensen hebben er van genoten en vonden het bijzonder boeiend en nemen de tijd om te reflecteren.

Kris De Backer, Netropolix

Nogmaals hartelijk dank voor de voordracht gisteren. Ik heb achteraf veel positieve reacties gekregen. Ook een aantal mensen met hernieuwde goede voornemens!

Leen Smits, Hak Vaartland

Ik heb unaniem alleen maar positieve feedback ontvangen en dat doet uiteraard deugd.

Frank Vandenborre, AGEAS

Ondertussen hebben we de resultaten van onze tevredenheidsbevraging binnen en omdat feedback belangrijk is ;-) kan ik je meedelen dat jouw lezing bijzonder goed werd gesmaakt.

Liesbeth Peeters, VOKA

De keuze om Paul Van Den Bosch als spreker naar Inventi te halen was niet willekeurig. “Ik ben zelf een gepassioneerde sportliefhebber en sporter. Ik ben er ook van overtuigd als je je leven in balans wil hebben, dat vrije tijd nodig is en je moet bewegen. Ik volg verschillende sporten op de voet en o.a. voor het veldrijden blijf ik zelfs graag eens thuis. Gaandeweg heb ik Sven Nys zien evolueren en aan de zijlijn zag je steeds Paul Van Den Bosch. Vier maand geleden heb ik zijn boek gelezen en dat is voor mij een studieboek geworden. Vandaar ook het idee om hem als spreker naar hier te halen. Ik ben bij hem thuis geweest en heb twee uur naar hem geluisterd en dat was er bots op. Recht op de filosofie die wij willen hanteren om verkopers beter te maken. Hij weet ook op een rustige, positief-dominante manier zijn boodschap te brengen. Hij schopt tegen een paar schenen, schudt de mensen wakker, maar met de nodige humor en maakt ze beter. Zijn storytelling spreekt echt wel aan. En de mensen merken onmiddellijk ‘oei oei, het gaat hier over mij’,”

Frank de Pauw, Inventi