Referenties

Beste Paul, je gaf eerder deze week een presentatie aan een aantal medewerkers van ons bedrijf. Jammer genoeg moest ik al na een uurtje weer vertrekken, maar ik heb van mijn collega's alleen maar positieve reacties gekregen. Bedankt dus voor de inspirerende sessie en ik hoop dat jouw ideeën hun plaats in de dagelijkse werking van ons bedrijf weten te vinden.Ik ga alvast je boek lezen en nog veel succes! 

Wouter Boits, CEO/Founder The Oval Office

Iedereen was zeer enthousiast over de uiteenzetting van Paul. Ik heb eigenlijk niets dan positieve reacties gekregen.

Ik denk dat de uitgebreide tekensessie van Paul hier het beste bewijs van was ?.

Het was niet enkel boeiend om naar te luisteren, maar het was ook inhoudelijk hetgeen ons bedrijf nodig had!

Ronny Depoortere, General Manager Grundfos Bellux

Nogmaals dank voor de boeiende lezing gisteren. Heb enkel positieve feedback gekregen !

Olivier Trop, Strategic Director The Ovale Office

Nogmaals bedankt voor de boeiende inspiratiesessie van gisteren!

Stefan Baeten, CEO Hasco Invest

Nogmaals bedankt voor de interessante uiteenzetting gisterennamiddag. Ik heb van verschillende deelnemers heel positieve kritieken gehoord.

Ondertussen is de feedback binnen en jouw presentatie werd als zeer goed bestempeld. Je behaalt een totaalscore van 4,45 op 5 (en hiermee zit je waarschijnlijk dit jaar in de top 3 van sprekers & trainers, ook vanuit mijn ervaring van de voorbije twee jaren. In totaal hebben 17 van de 36 deelnemers de enquête ingevuld.

 

Peter Janssen , General manager SMA

Het is ons ondertussen toch nog gelukt om evaluaties op te vragen en dat wil ik je niet onthouden.

We hebben van 78 collega’s feedback mogen ontvangen. Jammer genoeg ben ik nog niet in detail kunnen gaan kijken maar dat staat zeker nog op mijn to do lijst aangezien ook wij uit deze feedback willen leren.

We hebben 3 vragen gesteld (zie foto hieronder). Als je je score bekijkt is deze schitterend. Dank je om onze collega’s zo te inspireren.

An Tobac, Skillsexpert KBC

Wij hebben een heel geslaagde dag gehad. De deelnemers waren tevreden en we hebben veel felicitaties gekregen.

Jouw lezing werd bijzonder gesmaakt. Ik heb enkel positieve reacties gehoord. Reacties waren: ”zo een interessant verhaal”, “zo goed” en “ik zou uren naar hem kunnen luisteren”. Het was ook duidelijk dat door jouw verhaal mensen mee waren in het verhaal van coaching en in het bijzonder veel mannelijke collega’s die daar anders wat sceptischer tegenover staan. Coaching vanuit de sportwereld binnenbrengen in de bedrijfswereld was dus een hele goede invalshoek voor veel van onze leidinggevenden. Eén collega kwam me vertellen dat een enkeling rond haar het dan wel weer iets lastiger vond om zelf de link te leggen naar coaching in de bedrijfswereld wat blijkbaar dan meteen weer tegengesproken door anderen, die juist wel makkelijk zelf de link konden leggen. Op het einde van de dag in een vragenrondje bleek ook dat het zorg dragen voor de medewerkers en de lat op het juiste niveau leggen is blijven hangen. 

Kortom op een heel herkenbare en toegankelijke manier heb je coaching en het belang ervan nog meer kunnen binnenbrengen in de VLM en een groep leidinggevenden kunnen bereiken die we eerder nog niet zo goed mee hadden, waarvoor nogmaals hartelijk dank.

Kim Croes, Vlaamse Landmaatschappij

Ik bezorg je hierbij graag de feedback die ik via mail mocht ontvangen van collega's:

'Voor mij een geslaagde uiteenzetting, zeer onderhoudend, goede storytelling, verveelde geen minuut. Bruikbare conclusies, al blijft er een gap tussen de sport-en de bedrijfswereld.'

'Zeer vlotte spreker met leuke kwinkslag af en toe (niet te vlug of te traag). Slides: mooie beelden, goede opbouw. De illustratie met voorbeelden en beelden was herkenbaar, pakkend en doorleefd gebracht. De alignering met de bedrijfswereld mocht iets meer uitgesproken zijn.'

'Overall... zeer goed om coaching op de kaart te zetten, collega's goesting te doen krijgen en nuttige tips. Ik begrijp dat hij in het begin eerst een aantal modellen in de kijker wil zetten waar hij dan verder op kan bouwen, maar het zou mij geholpen hebben als hij dit ook expliciet gezegd had. Dan zou ik minder het gevoel gehad hebben dat het traag op gang kwam.'

'Kwam traag op dreef, maar dan heel inspirerend. Ondanks de persoonlijke verhalen en storytelling aanpak, toch een heel duidelijke structuur. I like :-). Ik vond het een echte aanrader.'

Zelf geef ik nog graag mee dat de workshop na je keynote waar een kleine groep collega's de kans kregen om je vragen te stellen en onderling hierover in discussie te gaan als zeer sterk ervaren werd.

An Tobac, Skillsexpert New KBC

'We hebben alleen maar positieve reacties gekregen met zelfs de suggestie dat jouw verhaal gerust eens aan onze leidinggevenden verteld mag worden.'

Christel Michiels, Corporate and Brand Communication Manager Fidea

Ik geef hierbij graag enkele reacties die we na ons event hebben ontvangen:

'Gisteravond was een zeer geslaagde avond: de cliënten waren enthousiast, ikzelf heb heel veel bevestigd gezien, o.a. de kracht van positief omgaan met situaties en luister naar het weerbericht de avond vooraf :-). Kortom, dergelijke spreker mogen jullie nog uitnodigen.'

'De aanwezigen waren alleszins enthousiast over het thema en de gastspreker.'

'Feedback was inderdaad positief! Goede spreker en tevreden klanten/prospecten...'

'Een mooi voorbeeld van hoe Belfius partner wil zijn van haar ondernemers: door ook niet bancaire thema's te brengen via interessant sprekers.'

Ik denk dus dat we kunnen concluderen dat we deze avond als een succes kunnen beschouwen.

Ilse Bequé, Belfius

We hebben laaiende feedback gekregen op je talk op ons hoofdpodium. Het woord topspreker werd niet geschuwd. Veel mensen gaven aan dat dit de meest inspirerende talk was van dit sportfestival.

Sébastien Boi, Willsports

Ik wil je graag persoonlijk bedanken voor de twee interessante presentaties die bij beide groepen in goede aarde zijn gevallen. Alhoewel het publiek erg verschillend was - de eerste avond erg internationaal, de tweede groep meer 'kenners' - hebben we zeer positieve feedback gehad. Ook het boek werd erg gesmaakt en zoals veel gehoord werd: alles wat de spreker vertelde was logisch en voor de hand liggend, maar hij voegde er een extra dimensie aan toe door zijn persoonlijke ervaring op hoog niveau, zijn verhalen en voorbeelden. Wat ook belangrijk was, was dat onze tien Zwitserse partners opgezet waren met de reacties, vooral van een aantal gasten die speciaal gekomen waren om de keynote speaker te horen, en die ze dus uitzonderlijk konden ontmoeten. En als mijn gasten én partners happy zijn, dan is dat een zeer geslaagde opdracht voor mijn kantoor! Nogmaals dank voor je positieve bijdrage en je hulp om van deze twee avonden een succes te maken. 

Myriam Winnepenninckx, manager Belux, Switzerland Convention & Incentive Bureau

Nogmaals dank voor uw zeer gewaardeerde lezing gisteren in Beernem. Ik heb enkel lovende feedback gekregen tijdens de receptie. Alle aanwezigen waren zeer tevreden en vonden het zeer leerrijk en zeker toepasbaar in hun eigen kantooromgeving.

Dirk Droesbeke, KBC regio West-Vlaanderen

Wij kijken terug op een geslaagde en inspirerende namiddag, mede dankzij jouw keynote! Deze werd erg geapprecieerd, quasi unaniem vond men het uitstekend gebracht, duidelijk, bruikbaar en herkenbaar, boeiend. Directe feedback en vertrouwensrelatie zijn de 2 zaken die meest onthouden werden. Velen vonden dat het gerust nog een half uurtje langer had mogen duren.

Tom Pecceu, Learning & Development Manager Eternit

'De reacties waren unaniem positief. We hebben gescoord met dit event en dat was de bedoeling.'

Jan Vandenberghe, Liftin